Wedstrijdreglement 3D Print Award

 1. Iedereen behalve medewerkers van Kamp C mag deelnemen aan de 3D Print Award .
 2. Inschrijven kan enkel door online een deelnameformulier te uploaden op de website kampcdaagtuit.be
 3. Er kunnen projecten ingediend worden in twee verschillende categorieën: enerzijds ruwbouw- en buitentoepassingen en anderzijds interieurtoepassingen. Voor studenten is er een aparte categorie waaraan alleen studenten mogen deelnemen die in het schooljaar 2019 – 2020 zijn ingeschreven aan een universiteit of hogeschool richting, bouw, architectuur, design of interieurwetenschappen. Voor studenten wordt geen onderscheid gemaakt tussen binnen- en buitentoepassingen. Studenten die als student een project indienen, kunnen niet dit project ook nog eens indienen in een andere categorie.
 4. Projecten moeten ingediend worden ten laatste op 29/02/2020. De organisatoren hebben het recht om deze termijn te verlengen.
 5. De projecten mogen de maximale afmetingen niet overschrijden. De maximale afmeting van een object bedraagt 4,5 x 4,5 x 4,5 meter. Concreet wil dit zeggen dat noch in de breedte, noch in de hoogte, noch in de lengte het object langer mag zijn dan 4,5 meter
 6. De projecten worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Hierover wordt geen communicatie gevoerd. Belangrijkste criteria voor de jury zijn de originaliteit, de vormgeving en de vraag of het object zich goed leent tot 3D printen. Het moet gaan om een object waarbij de voordelen van 3D printen goed tot hun recht komen.
 7. Alle projecten die aan de voorwaarden voldoen zullen deel uitmaken van de longlist. De jury zal per categorie maximum 8 projecten selecteren die deel uitmaken van de shortlist. Per kandidaat kunnen er maximaal 2 projecten doorstoten naar de shortlist.
 8. De projecten uit de shortlist worden gepubliceerd op de website. Daar kan het publiek online zijn stem uitbrengen op deze projecten. Projecten met het hoogst aantal stemmen winnen binnen de betrokken categorie de publieksprijs.
 9. Per categorie duidt de vakjury één kandidaat aan die de prijs van de vakjury wint.
 10. Elke kandidaat die een project indient, verklaart zich akkoord dat Kamp C en de partners van C3PO in het kader van deze wedstrijd het object mogen printen of publiceren.
 11. Van elke winnaar in de drie categorieën zal op Kamp C getracht worden het object te printen in beton in overleg met de kandidaat.
 12. De 3D Print Award is een organisatie van Kamp C, de partners van C3PO en Redactiebureau Palindroom.